Rozdíl mezi BB krémem a CC krémem a make-upem

Rozdíl mezi BB krémem a CC krémem a make-upem

22.08.2023 | Sdílet na FB
BB krém, CC krém a make-up jsou tři různé druhy kosmetických produktů určených pro úpravu a zlepšení vzhledu pleti. Každý z těchto produktů má specifické vlastnosti a účinky, které se liší a odpovídají různým potřebám a preferencím uživatelů.

BB krém (Blemish Balm nebo Beauty Balm)

BB krém je víceúčelový kosmetický produkt, který kombinuje několik funkcí v jednom. Jeho hlavním účelem je poskytnout lehké krytí pleti, stejně jako dodat hydrataci a ochranu proti slunečnímu záření (obsahuje SPF). BB krémy mají často lehkou a vzdušnou texturu, což zajišťuje přirozenější vzhled pleti. Jsou vhodné pro každodenní nošení a pro ty, kteří preferují přirozený vzhled. Pokrývají menší nedokonalosti a zároveň se snaží zlepšit celkový vzhled pleti.

CC krém (Color Correcting nebo Complexion Corrector)

CC krém je podobný BB krému, ale zaměřuje se především na korekci barevných nerovností pleti. Jeho hlavním účelem je neutralizovat červené a modré tóny pleti, jako jsou zarudnutí, pupínky a tmavé kruhy pod očima. CC krémy mají lehčí texturu než tradiční make-up a často obsahují pigmenty, které se přizpůsobují tónu pleti a sjednocují její vzhled. To znamená, že CC krémy nezakrývají tolik jako make-up, ale místo toho se zaměřují na korekci barevných nedokonalostí.

Make-up (Foundation nebo makeup)

Make-up, známý také jako make-upová základna nebo foundation, je kosmetický produkt navržený tak, aby poskytl plné krytí pleti a vytvořil dokonalý vzhled. Existuje mnoho druhů make-upu, od lehkých tekutých make-upů až po krémové nebo kompaktní varianty. Make-up má schopnost zakrýt širší škálu nedokonalostí, jako jsou známky akné, jizvy nebo pigmentové skvrny. Je ideální pro ty, kteří hledají výraznější pokrytí a dokonalý vzhled pleti, zejména na speciální události nebo fotografování.

Celkově vzato, rozdíl mezi BB krémem, CC krémem a make-upem spočívá v jejich účincích a krycích schopnostech. BB krém je víceúčelový produkt s lehčím krytím a hydratačními vlastnostmi, zatímco CC krém se zaměřuje na korekci barevných nedokonalostí. Make-up poskytuje plné krytí a vytváří dokonalejší vzhled pleti. Každý z těchto produktů má své místo v kosmetické rutině a volba závisí na individuálních potřebách a preferencích každého jednotlivce.