Fermentace v kosmetice

Fermentace v kosmetice

A co to fermentace vlastně je? Je to proces, při kterém se dlouhé řetězce aktivních látek, které se přirozeně vyskytují v přírodních kosmetických přípravcích, zmenšují a "rozstříhávají" na menší kousky. Díky tomuto procesu se aktivní účinné látky do pleti opravdu vstřebávají a proto je účinek  viditelný okamžitě.                                                                                                     K fermentaci se používají výtažky rostlin, ke kterým se přidá mikroorganismus, např. laktobacil. Pokud se v kosmetice tzv.  "fermentuje laktobacilem" bez přístupu vzduchu, dochází k chemické proměně cukrů na kyselinu mléčnou. Ta je v naší pokožce přítomna přirozeně, vyplňuje totiž meziprostor buněk. Proč je důležitá? Pleť dokonale vyplňuje a hydratuje.

Přírodní korejská kosmetika WHAMISA je jedinou patentovanou fermentovanou kosmetikou bez přidané vody na českém trhu.

Pět účinků fermentace v kosmetice WHAMISA:
1. ZNÁSOBUJE účinnost všech produktů.
2. ZARUČUJE okamžitý viditelný efekt.
3. SNIŽUJE riziko vzniku alergických reakcí na přírodní složky.
4. DOSAHUJE bezpečné konzervace všech složek přípravku.
5. PRODLUŽUJE dobu trvanlivosti od otevření produktu na osm měsíců. Čistě přírodní přípravky bez chemie vydrží max. šest týdnů.