Bellabaci: revoluční způsob, jak si užít baňkovou terapii v pohodlí domova

Bellabaci: revoluční způsob, jak si užít baňkovou terapii v pohodlí domova

08.08.2023 | Sdílet na FB
Už nemusíte chodit do žádného salonu! S nadšením vám představujeme jeden z našich největších objevů, díky kterému můžete dosáhnout profesionálních výsledků i sami v pohodlí domova. Jihoafrická firma Bellabaci je totiž lídrem v oblasti modernizované baňkové masáže a wellness produktů. A jejich příběh vás osloví určitě stejně jako nás!

Jak se zrodilo Bellabaci

Zakladatelka značky Bellabaci Keren Trabelsi věří, že se nic v životě neděje náhodou. Když podruhé otěhotněla, rozvinula se u ní extrémní forma ischiasu. Chůze a stání na nohách se pro ni staly extrémně obtížným úkolem, v nejhorší fázi musela být odkázána na kolečkové křeslo.

V rámci léčby vyzkoušela všechno možné - fyzioterapii, akupunkturu, různé druhy masáží, ovšem bez většího efektu. O to více frustrující byla skutečnost, že sama pracovala v oboru aromaterapie a vedla prestižní pětihvězdičkové lázně v Kapském městě. Přesto nenalezla účinnou metodu, která by jí dlouhodobě ulevila od bolesti.

Jednoho dne Karen potkala ženu, která se věnovala terapii baňkami. Stačilo 20 minut péče a Karen pocítila výraznou úlevu. Po dvou setkáních mohla poprvé bez bolesti stát na vlastních nohách. Baňková terapie nastartovala proces uzdravení, ale i zcela nový životní záměr - dozvědět se o této neuvěřitelné starodávné terapii více. A tak se začalo rodit Bellabaci. 

Fenomén baňkování

Baňkování je starodávná wellness terapie postavená na podtlaku, který nahrazuje ruce maséra. Oblast přiložení se krásně prokrví a spustí tak proces regenerace, rejuvenace a detoxikace. Nejen že zlepšuje krevní a lymfatický oběh, ale také zbavuje tělo toxinů, zpevňuje a omlazuje pokožku.

Místo skleněných baněk, které se musely nahřívat a zanechávaly na pokožce neestetické stopy, nechala Karen vyvinout speciální silikonové baňky, které jsou stejně účinné, ale zároveň šetrnější k pokožce. I proto si může tuto terapii při správném dodržení postupu dopřát každý v pohodlí domova. Zušlechťovat můžete celé své tělo, s menší baňkou dokonce i obličej. Baňky ve spojení s Bellabaci aromatickými oleji pak umocňují skvělé účinky celé wellness terapie.

Krém, olej nebo aromaterapie?

Bellabaci produkty se specializují na různé problémy, se kterým pracují ve třech různých formách. My vám hned přiblížíme, jaké produkty si vybrat a jak se v nich vyznat.

Tělové krémy

Bellabaci tělové krémy jsou vhodné na celé tělo. Jejich výhodou je, že se rychle vstřebávají, pokožku hloubkově vyživují a zanechávají ji hedvábně jemnou.

Tělové oleje

Kdo chce účinky produktů znásobit, měl by sáhnout po baňkách a tělových olejích, které jsou speciálně vyvinuté k tomuto účelu. Vynikají svou unikátní gelovou konzistencí, která se při aplikaci změní na olejovou, čímž umožňuje použití terapie baňkováním. Tělové oleje se tak z principu používají lokálně.

Esenciální oleje

Esenciální oleje jsou nejkoncentrovanější Bellabaci produkty. Esenciální oleje nabízí hned několikeré využití! Pomocí několika málo kapek můžete obnovit svou oblíbenou beauty rutinu nebo koupelovou lázeň. Jedna kapka na zápěstí může dobře posloužit jako parfém, který zároveň působí aromaterapeuticky. Troška oleje v aroma lampě nebo difuzéru krásně provoní váš domov. A nakonec i pomocí pár kapek můžete naboostovat ostatní produkty Bellabaci.

Možností je celá řada. Každý z olejů a krémů má svou nezaměnitelnou vůni a podporuje různé funkce těla a mysli:

  • Krémy a oleje SKIN GET A LIFE a esenciální olej RENEW jsou skvělé pro pružnost pokožky
  • Krémy a oleje STRESS NO MORE a esenciální olej DEEP RELAX pomáhají zklidnit mysl
  • Krémy a oleje HELLO BODY MECHANIC a esenciální olej MUSCLE SUPPORT jsou vhodné na svaly a klouby
  • Krémy a oleje CIRCU FLOW a esenciální olej REVIVE podporují cirkulaci krevního a lymfatického oběhu
  • Krémy a oleje CELLULITE BE GONE zbavují toxinů a poháhají s pomerančovou kůží
  • Krémy a oleje BYE BYE BELLY BLUES jsou vhodné pro břicho a podbřišek
  • Olej BREATHE EASE použijte, když máte pocit, že na vás "něco leze"
  • Esenciální olej DETOX dodává energii a pomáhá s vnitřní nepohodou

Wellness terapie nebyla nikdy jednodušší a dostupnější. Vyberte si tu svou ještě dnes.

 

Zdroje:

  • Abdullah M.N. Al-Bedah, Ibrahim S. Elsubai, Naseem Akhtar Qureshi, Tamer Shaban Aboushanab, Gazzaffi I.M. Ali, Ahmed Tawfik El-Olemy, Asim A.H. Khalil, Mohamed K.M. Khalil, Meshari Saleh Alqaed, The medical perspective of cupping therapy: Effects and mechanisms of action, Journal of Traditional and Complementary Medicine, Volume 9, Issue 2, 2019, Pages 90-97, ISSN 2225-4110, https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2018.03.003
  • Felix J. Saha, Stefan Schumann, Holger Cramer, Claudia Hohmann, Kyung-Eun Choi, Roman Rolke, Jost Langhorst, Thomas Rampp, Gustav Dobos, Romy Lauche; The Effects of Cupping Massage in Patients with Chronic Neck Pain - A Randomised Controlled Trial. Complement Med Res 3 March 2017; 24 (1): 26–32. https://doi.org/10.1159/000454872
  • RADZIEJOWSKA, M.; RADZIEJOWSKI, P.; RUTKOWSKA, K.. Effectiveness of Chinese cupping massage during the initial stage of lipodystrophy (case report). Journal of Physical Education & Sport . 2020 Supplement, Vol. 20, p2239-2245. 7p. DOI:10.7752/jpes.2020.s3300
  • Zhou Y, Cao F, Li H, et al. Photoacoustic imaging of microenvironmental changes in facial cupping therapy (2020). Biomedical optics express. 11(5): 2394–2401. doi: 10.1364/BOE.387985