Hledáte ten nejlepší balzám na rty? My už jsme ho našli!

Hledáte ten nejlepší balzám na rty? My už jsme ho našli!

01.02.2024 | Sdílet na FB
Suché a popraskané rty, to nechce nikdo. Rty jsou jednou z nejcitlivějších částí našeho obličeje, a proto si zaslouží zvláštní péči. Najít ten správný balzám na rty, který krásně vyživuje, udržuje rty vláčné a chráněné, to může být velký oříšek. My se teď s vámi podělíme o to, jak vybrat ten nejlepší balzám na rty a proč je lepší si vybírat přírodní balzámy. Čtěte a dozvíte se víc!

Zdraví rtů a správná péče o rty 

Každý z nás to někdy zažil - pocit suchých rtů, rtů popraskaných (někdy až do krve), které se loupají a pálí. Přitom ale toužíme po zcela jiném pocitu. Po jemné pokožce, plnosti rtů a vláčném polibku. Proto je tu malý, ale šikovný pomocník v péči o rty. 

Řeč je o balzámu na rty, který by měl být povinnou výbavou každé kabelky. Pokožka na rtech je totiž tenká a citlivá na okolní prostředí. V létě, zimě, na sluníčku, ve větru, pod rtěnku nebo jen tak… zkrátka balzám se hodí pořád.

TIPY pro zdravé rty

  • Dbejte o vyváženou stravu s přísunem dostatku vitamínů a minerálů.
  • Pravidelný pitný režim jako prevence dehydratace těla a vysušování pokožky. A také omezení konzumace alkoholu.
  • Ochrana rtů před výkyvy počasí jako je horko, či naopak mrazivo a větrno.
  • Chraňte rty také před „suchým“ vzduchem, způsobeným radiátory nebo klimatizací.
  • Pozor na častý zlozvyk olizování rtů, který rty ještě více vysušuje. Nemluvě o ještě horším zlozvyku: kousání rtů.
  • Ochrana rtů před spálením od sluníčka.
  • Doplňování kolagenu. S přibývajícím věkem kolagenu v těle ubývá, a právě on má na starosti pevnost a mladistvost naší pokožky, včetně pokožky rtů. S tím vám mohou pomoci naše kolagenové doplňky. Například novinka STRIPP Collagen.
  • Pozor na nevhodnou péči o rty - používání konvenční kosmetiky a její nedostatečné odlíčení, zejména v případě neslíbatelných rtěnek.
  • Vhodný je příležitostný jemný peeling rtů, který zbavuje odumřelých buněk, rty krásně prokrví a předchází popraskaným rtům.
  • A v neposlední řadě - vybírejte hydratační a kvalitní balzámy na rty. Ideálně s přírodním složením.

Proč používat přírodní balzámy na rty?

Nejlepší balzámy na rty jsou ty přírodní a důvod je jasný. Syntetické látky, ropné deriváty, různé chemické parfemace a barviva v kosmetice rozhodně nejsou zdraví prospěšné. Vytváří umělou vrstvu na povrchu rtů a některé z nich dokonce vysušují, přestože slibují zcela opačný efekt. A přemýšleli jste vůbec někdy o tom, kolik chemikálií sníte při používaní běžných balzámů na rty? Není to hezká představa.

Kvalitní přírodní balzámy na rty díky obsahu přírodních olejů a másel podporují hydrataci a regeneraci i přirozenou kožní bariéru rtů. V přírodních balzámech na rty najdeme třeba kokosový olej, bambucké máslo, jojobový olej, kakaové máslo a další přírodní oleje, které krásně pokožku rtů vyživují a hydratují.

Balzám na rty by díky nim měl být dost hutný, aby na rtech přirozeně držel, ale zas ne tak moc, aby se dobře nanášel a nepůsobil na rtech ztěžkle a lepkavě. Zkrátka je potřeba najít ideální konzistenci. Nebojte, máme pro vás pár tipů, jaké balzámy na rty jsou podle nás ty nejlepší. Naše zkušenost je: když už rozmazlovat rty, tak pořádně a bez kompromisů!

Nejlepší balzám na rty do každé kabelky!

U nás v PURE můžete vybírat z celé řady přírodních balzámů. Složení čteme za vás, a tak se můžete spolehnout, že u tady najdete jen to nejlepší. Dejte konečně sbohem suchým a popraskaným rtům.

Právě pro suché rty je jasnou volbou WHAMISA BIO vyživující balzám. WHAMISA BIO Balzám na rty pro plnější objem se zas postará o smyslné a plné rty. 

Přírodní balzámy na rty nabízí také korejská značka Chobs. Rty krásně vyhladí a hydratuje balzám na rty s grepovou vůní. Balzám s vůní máty rty krásně osvěží, balzám s vůní citrónu dodá rtům elasticitu. Sáhnout můžete i po univerzálním balzámu bez vůně, který ocení určitě i muži. Každý z těchto balzámů je vhodný také pro děti.

Tak co, po kterém sáhnete vy?