Jak pečovat o pleť v zimě? Máme pro vás pár tipů!

Jak pečovat o pleť v zimě? Máme pro vás pár tipů!

08.01.2024 | Sdílet na FB
Když udeří zimní počasí, máme ze všeho nejvíce chuť zachumlat se do teplé deky s horkým kakaem v ruce. Zima umí být krásná, ale i náročná, zejména tedy pro naši pokožku. Nízké teploty, vítr a sníh pokožku vysušují a udržet ji hydratovanou dá celkem velkou práci. Naštěstí pro vás máme pár tipů, jak na to!

Hydratovaná, vyživená a chráněná. Takový pocit bychom chtěli mít z naší pokožky. Ovšem chladné zimní počasí, studený pronikavý vítr, ale i přetápění v místnostech naši pokožku vysušují a unavují. Své o tom ví hlavně suchá a velmi citlivá pleť, které mají největší sklony k podráždění. Ale toto nepohodlí zažil někdy každý z nás - ten pocit pnutí, nepříjemné zčervenání, popraskané rty a ruce. Ovšem nebojte, máme pro vás průvodce v zimní péči o pleť!

Jak se starat o pleť v zimě?

1. Dvoufázové čištění

Základem zdravě vypadající pleti vždy a za každého počasí je dvoufázové čistění. Korejci vědí, že každý večer, ale i každé ráno, musí odstraňovat ze své pokožky nečistoty, aby jí následně mohli dodat všechny potřebné látky ve formě sér a esencí.

Proč dva kroky? První krok zbaví pleť nečistot rozpustných v tucích. Ve druhém kroku odstraníte nečistoty rozpustné ve vodě. Tak jednoduché to je!

2. Peeling

Je pravda, že peelingu se mnozí straní. Pokud se ale peeling používá správně s ohledem na potřeby pokožky, obavy jsou zde zbytečné. Naopak: peeling je skvělým pomocník v udržení mladistvě vypadající pleti. Peeling totiž odstraňuje odumřelé buňky pokožky, které mohou způsobit šedivost, suchost a zanesení pórů. Peeling rozlišujeme na mechanický, chemický a enzymatický.

Mechanický peeling odstraňuje nečistoty a odumřelé kožní buňky tím, že v sobě obsahuje hrubší zrníčka, která důkladně pročišťují a obrušují pokožku včetně zanesených pórů.

Chemický peeling způsobuje díky obsahu tzv. exfoliačních částic (kyselin z ovoce) kontrolované „poleptání“ s následným odstraněním starých buněk.

Enzymatický peeling je jemnější metodou exfoliace, která odstraňuje odumřelé kožní buňky ze svrchní vrstvy pokožky pomocí přírodních enzymů, které přímo poznají odumřelé buňky a naruší mezi nimi vazby.

3. Hydratace a aktivace pleti 

Korejské tonikum je naprosto zásadním krokem v hydrataci. Korejská tonika totiž mají vlastnosti séra, vyvažují pH pleti a do hloubky ji hydratují. Zároveň aktivují pleť a zaručí vstřebání účinných látek dalších přípravků.

Doporučujeme:

4. Pleťová maska

Maska dodává pleti extra výživu, hydrataci a regeneraci. Aplikujte ji 1x až 2x týdně podle typu pleti. Maska by měla být vybrána podle toho, co vaše pleť potřebuje, ať už je to zklidnění pleti, její rozjasnění nebo vyhlazení.

TIP na ranní péči:

TIP na večerní péči a na noc:

Výživné masky:

Kolagenové náplasti:

5. Séra a essence: speciální péče podle toho, co zrovna řeším.

A konečně - po očištění, aktivaci pleti (a po případném peelingu a masce) se dostáváme ke specifickým požadavkům naší pleti. Zeptejte se sami sebe, co nejvíce vaše pleť potřebuje?

6. Závěrečný krém: Výživa a anti-aging péče

A teď zlatý hřeb v péči o pleť - krém. Kdo potřebuje pleť pořádně vyživovat, sáhne po WHAMISA BIO Výživném krému

Pro koho je tento krém příliš hutný a potřebuje spíše hydratovat, lepší pro něj bude varianta WHAMISA hydratačního krému s kolagenem.

Místo krému můžete sáhnout i pro lotionu, který má ještě lehčí konzistenci, a je proto vhodnější pro mastnější typ pleti. Vyberte si Whamisa Lotion Original nebo Whamisa Lotion Double Rich.

Kteroukoli z těchto variant je možné doplnit pár kapkami pečujícího pleťového oleje Deep Rich, který efektivně uzamyká vlhkost uvnitř pleti.

7. UV ochrana: jak ochránit pleť v zimě

Krémy s UV ochranou i v zimě? Pro Korejky je to naprostá samozřejmost, kterou se v Evropě pomalu učíme. UVA a UVB záření může způsobit předčasné stárnutí, hyperpigmentace a v nejhorším případě rakovinu kůže. Záření na nás působí v létě i v zimě, venku i v interiéru, za slunečného počasí, ale i když je zataženo. Proto zařaďte produkty s UVA i UVB ochranou do své péče po celý rok.

A nakonec ještě pár MUST HAVE TIPŮ pro zimu: čemu věnovat speciální pozornost

Pečujte také o své tělo díky tělovému peelingu, používejte šetrný sprchový gel, který nevysušuje, a samozřejmě nezapomínejte na tělový krém a olej - třeba ve formě Perpetuum Hand and Body. A když už mluvíme o rukách, rozhodně mějte vždy po ruce krém na ruce. Vysušená a popraskaná pokožka rukou umí hodně potrápit.

A rozhodně nezapomínejte chránit i tuto část těla před UV zářením. Krémů na ruce máme celou řadu, stačí si jen vybrat. Zvláštní pozornost by měla být věnována i péči o rty. Proto jsme pro balzámy do každé kabelky!

Nevíte si rady se svou pletí? Jaké produkty používat? Máte problém, který neumíte vyřešit? Objednejte se na konzultaci k PharmDr. Lucii Havlíkové.