Novináři minulosti v podání současných hvězd

Novináři minulosti v podání současných hvězd

02.08.2024 | Sdílet na FB
V proslulé Redakci mezinárodního života Československého rozhlasu působili odvážní novináři, jejichž příběhy přináší film Vlny. Mezi tehdejší ikony patřili Jiří Dienstbier, Věra Šťovíčková, Luboš Dobrovský a další. Tyto historické osobnosti jsou ve filmu ztvárněny současnými talentovanými herci, kteří vdechli život jejich osudům.

Jiří Dienstbier byl jedním z nejvýznamnějších novinářů své doby, který se nebál postavit proti režimu. Ve filmu ho ztvárnil Vojtěch Kotek, který o své roli říká: "Jiří byl inspirativní postava. Jeho odvaha a odhodlání jsou stále aktuální a věřím, že jeho příběh osloví i dnešní publikum. Bylo pro mě důležité pochopit jeho motivace a přenést je na plátno co nejvěrněji."

Věra Šťovíčková byla jednou z prvních žen v redakci, která se nebála proniknout do mezinárodní politiky. Tuto silnou ženu hraje Táňa Pauhofová, která dodává: "Věra byla průkopnicí a její příběh je plný inspirace. Bylo mi ctí ji ztvárnit a přiblížit její život dnešní generaci. Její odhodlání a odvaha byly obdivuhodné a myslím, že to dodává filmu další rozměr."

Luboš Dobrovský byl novinářem, který neúnavně bojoval za pravdu. Jeho roli převzal Martin Hofmann, který k tomu poznamenal: "Luboš byl neuvěřitelně statečný člověk. Jeho příběh mě hluboce zasáhl a doufám, že se mi podařilo zachytit jeho esenci. Bylo pro mě důležité ukázat, jak hluboký byl jeho závazek k pravdě a spravedlnosti."

Pure District: Hrdý partner filmu Vlny

Jsme nadšeni, že Pure District je hrdým partnerem tohoto významného filmového díla. Během natáčení byly naše produkty nezbytnou součástí péče o pleť herců a štábu. Aby herci vypadali vždy dokonale a svěže, používali se různé druhy našich pleťových masek - Rozjasňující maska fruits a Deep rich fofrmaska od korejské značky WHAMISA. Především WHAMISA Tonikum Original a Tonikum deep rich byly hojně využívány pro jejich schopnost hluboce hydratovat a zklidňovat pleť, což bylo klíčové během dlouhých natáčecích dnů. Pro podporu tvořivosti a energie se užívalo Kombe a Kombe Royal s ženšenovým extraktem během dne. Pro rychlé nakopnutí a zahnání hladu byly k dispozici Kombe smoothies. A na konci dne se hodilo perfektní dvoufázové odlíčení s produkty WHAMISA Bio odličovací olej, Bio čistící pleťový krém a Bio čistící pěnový gel.