PDRN: Zázračná zbraň proti stárnutí pleti

PDRN: Zázračná zbraň proti stárnutí pleti

07.11.2023 | Sdílet na FB
Podivná zkratka, za kterou se skrývá přelomová molekula se schopností regenerovat a omlazovat. PDRN neboli Polydeoxyribonucleotide možná slyšíte poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Potkáte se s ní i u nás v Pure District, a tak je na čase, abychom vám ji představili.

Pozoruhodně chytrá kyselina jménem PDRN

PDRN je zvláštní zkratka, a ještě zvláštnější je látka, kterou označuje. Říká se jí Polydeoxyribonucleotide a je odvozena z DNA (deoxyribonukleové kyseliny). Konkrétně se získává z DNA ryb, zejména lososů.

Zatím se s touto látkou v mnoha kosmetických produktech nesetkáme, neboť je na tomto poli absolutní novinkou. U nás se s ní ale potkáte určitě, a to díky geniálnímu séru Nine Tails, které doslova zmizíkuje vrásky okamžitě po aplikaci. Svůj důležitý podíl na tom má právě molekula PDRN.

PDRN „nakopne“ proces omlazování

Klíčovou vlastností PDRN je, že zabraňuje aktivaci procesu buněčné smrti. Dokáže totiž nahrazovat rozbité nukleotidy v DNA a stimulovat tak buňky k aktivitě. Zjednodušeně řečeno „nakopne“ unavené a poškozené kožní buňky k tomu, aby zase začaly pořádně makat. Co to ve finále znamená pro naši pokožku?

Při pravidelné péči se buňky začínají opravovat, kůže regeneruje a zlepšuje se její elasticita a textura. Produkty s PDRN pomáhají udržovat pokožku vláčnou a hydratovanou. Díky ní se zatahují póry, redukují se jemné vrásky, oční váčky i pigmentace, dochází ke stimulaci kolagenu a celkovému liftingovému efektu. Snižuje se také viditelnost následků, způsobených kožními nedokonalostmi. Navíc příznivě působí i na citlivou pleť.

Že to zní skvěle? Pro takové účinky nemusíte sáhnout po invazivních metodách. Již zmíněné sérum Nine Tails obsahuje totiž geniální trojkombinaci PDRN, exosomůpeptidů, které viditelně vypnou pleť již po první aplikaci. Pravidelným používáním navíc dosáhnete stejného efektu, jako byste si nechali injekčně aplikovat výplně.

Tak na co ještě čekáte? Je čas zazářit.

 

Zdroje: 

  • Khan, A., Wang, G., Zhou, F., Gong, L., Zhang, J., Qi, L., & Cui, H. (2022). Polydeoxyribonucleotide: A promising skin anti-aging agent. Chinese Journal of Plastic and Reconstructive Surgery, 4(4), 187-193. ISSN 2096-6911. doi: 10.1016/j.cjprs.2022.09.015.