Rozdíl mezi parfémem a toaletní vodou: Proč vsadit na francouzskou značku YNEPSIE?

Rozdíl mezi parfémem a toaletní vodou: Proč vsadit na francouzskou značku YNEPSIE?

29.07.2024 | Sdílet na FB
Pokud se zajímáte o svět vůní, pravděpodobně jste už narazili na pojmy jako parfém a toaletní voda. Ale jaký je mezi nimi skutečný rozdíl? A proč byste měli zvážit raději investici do parfému? Pojďme se na to podívat!

Parfém vs. toaletní voda

Parfém (nebo také parfum) je koncentrovanější a dražší forma vůně. Obsahuje 20 - 30 % vonných esencí, což znamená, že vydrží déle a má intenzivnější aroma. Díky vysoké koncentraci vonných látek stačí aplikovat pouze malé množství, aby se vůně udržela po celý den.

Na druhé straně, toaletní voda (Eau de Toilette) obsahuje kolem 5 - 15 % vonných esencí. To ji činí lehčí a méně intenzivní, což je ideální pro ty, kteří preferují jemnější vůně a rádi si je aplikují několikrát denně. Toaletní voda se rychleji odpařuje a její vůně nevydrží tak dlouho jako u parfému.

Výhody parfémů

  • Dlouhá výdrž: Parfémy vydrží na kůži mnohem déle než toaletní vody, což znamená, že si můžete být jisti, že budete vonět skvěle po celý den.
  • Intenzivnější aroma, které se rozvíjí: Díky vysoké koncentraci vonných látek je vůně parfému výraznější, komplexnější a postupně se rozvíjí.
  • Luxusní pocit: Používání parfému dodává pocit luxusu a exkluzivity, což je ideální pro zvláštní příležitosti, když chcete zanechat nezapomenutelný dojem nebo při každodenním používání, pokud se chcete cítit výjimečně.

Proč zvolit YNEPSIE?

Francouzská značka dámských i pánských niche parfémů YNEPSIE přináší nejen vůně, ale skutečná umělecká díla. Jsou vytvořeny s precizností a vášní, která je patrná v každé kapce. YNEPSIE se pyšní tím, že vytváří niche parfémy - exkluzivní vůně, které se odlišují svou jedinečností a kvalitou pro všechny, kteří hledají něco mimořádného a jedinečného. Niche parfémy vyprávějí příběhy a přenášejí emoce. Vyzkoušejte je na vlastní kůži.

Tip: Pokud si nebudete jistí výběrem parfému, přijďte si je vyzkoušet k nám na prodejnu - Budečská 2, Praha. Rádi Vás uvidíme a s výběrem poradíme!

Pokud hledáte vůni, která vás odliší od davu a dodá Vám pocit luxusu a výjimečnosti, investice do parfému je tou správnou volbou. A když sáhnete po parfému od YNEPSIE, můžete si být jisti, že získáte nejen kvalitní produkt, ale i kus umění, který Vám přinese radost. Objevte kouzlo niche parfémů s YNEPSIE a nechte se unést jejich magickým světem vůní.

Více o značce YNEPSIE na blogu v článku: YNEPSIE: Kde se parfémy potkávají s uměním