Správně zvolený make-up Vám ubere pár let

Správně zvolený make-up Vám ubere pár let

20.11.2023 | Sdílet na FB
Dnes Vám chceme představit Natálii Host, make-up artistku na volné noze, která úzce spolupracuje s naším konceptem PURE DISTRICT. Natálku znám více než 15 let a nikdy mě nezklamala. Nikdy se totiž nestalo, že bych se sama sobě nelíbila. Ba právě naopak. Spolu s jejím mužem, fotografem Ondřejem Košíkem, vytvářejí naše vizuály od vzniku společnosti. A víte proč? Za celou dobu, co ji znám, o nikom neřekla nic špatného, je velmi taktní, milá, přesná a hlavně rychlá. A protože používá při své práci produkty z PURE, dovolila jsem si, položit jí pár otázek. Líba

Za více než 20 let, co jsi v branži, se vyměnilo již mnoho trendů? Jaký je ten aktuální trend v líčení?
V současnosti je mnoho linií líčení. Od toho, které naleznete na Instagramu, kde všichni vypadají stejně. A všichni se je snaží napodobit. Například lesklé rty obtažené konturovací tužkou, nude make-up, hodně bronzerů, umělé řasy, vytetované obočí… A to se mi nelíbí. Myslím si totiž, že každý by měl vystihnout svoji osobu. Mě se líbí, když je make-up přirozený, čistý a barevně podtrhne osobnost. A hlavně omladí. To je důležité. Jinak byste se měli líčit ve 20ti, ve 30ti, 40ti…. Protože s věkem se rysy v obličeji mění. Co bude fungovat na dvaceti, už ve čtyřiceti může působit nepřirozeně. Někomu třeba lesklý make-up vůbec nesluší. Je to stejné jako každému nesluší minisukně.


 
Jak se líčíš ty?
Obecně velmi málo. Ale když jdu na akci, tak mám ráda, když je pleť hezky vystínovaná. Používám vícero barev tvářenky, které se krásně dají smíchat dohromady. Oči líčím i čtyřmi odstíny, které se prolínají do sebe. Samozřejmostí jsou zvýrazněné řasy. Dle typu akci volím odstín rtěnky.
 
Co ti nikdy nesmí chybět v kabelce?
Určitě je to rtěnka, parfém, tvářenka. Ta je velmi důležitá a dost lidí ji opomíjí a je to škoda. Dá se s ní velmi dobře kouzlit.
 
Ty se nepřepudrováváš?
Ne, používám matující make-up.
 
Je dobré podléhat trendům v líčení?
Je dobré si nějaký z trendů osvojit, ale podléhat rozhodně není potřeba. Například, když letí červená rtěnka, tak si najděte ten svůj odstín, protože červených odstínů je spoustu, ale ne každý je vhodný pro každého.


 
Kdo byl pro tebe největší výzvou v líčení?
Za svou kariéru jsem se potkala s mnoha osobnostmi showbyznysu. Ale v paměti mi utkvěli osobnosti, které byli ve svém chování vlastně nejobyčejnější. Rozhodně nezapomenu na setkání s rapovou hvězdou Xavierem Naidoo. Což je jeden z nejslavnějších současných německých soulových zpěváků vůbec a já to nevěděla. Zajímavá zkušenost byl také dokument pro BBC, který byl plný operních zpěváků. Když bych měla zmínit někoho z Čech, tak rozhodně vědkyně Martina Benešová-Schäfer, která se významně podílela na vývoji léku na rakovinu prostaty. Mimochodem tento lék má podle posledních odhadů miliardovou hodnotu, samozřejmě v dolarech. Z českých sportovců je skvělá Eva Adamczyková pro svou energii a spontánnost. A jestli chcete jednu herečku, tak Vlastina Svátková je přenádherná.
 
Často pořádáš kurzy líčení, jakou největší chybu dělají ženy ve svém make-upu?
Ženy se obecně bojí používat make-up jako takový, volí raději jen tónovací krémy. Vůbec neumí zacházet s tvářenkou. Mnoho z nich ani neumí pracovat s rtěnkou. Hodně chtějí konturovat, to mají z Instagramu, ale pro evropskou pleť to není přirozené líčení. Používají i špatné barevné kombinace a zbytečně se zestaršují. Na kurzech je učím, jak vypadat mladší.
 
Co ti dělá kromě make-upu největší radost? Co tě baví?
Baví mě tancování a moderní styl improvizace. Ráda maluji na plátno, pořád musím malovat. Ráda se dívám na dokumenty a čtu knihy o zajímavých lidech. Miluju umění, výstavy a divadlo.
 
Kromě líčení se věnuješ i stylingu? Tvá oblíbená značka oblečení?
Mám ráda COS, protože je nadčasový a je na vysoké lidi. Takže se dobře kombinuje a věci dlouho vydrží. RED Valentino má krásné barvy a dobře se obléká. Z českých návrhářek je to Zdenka Imreczeová.
 
Která známá osobnost má podle tebe styl?
Líbí se mi styl herečky Tildy Swinton. Dcera topmodelky Cindy Crawford Kaia Gerber je krásná a má velmi mladiství vzhled. Kate Middleton má zase vytříbený moderní styl a nikdy nešlápne vedle. A miluju Grace Kelly.
 
V každém časopisu se minimálně jednou za rok protočí téma: co by měla každá žena mít v šatníku. Není to trochu nesmysl?
Není to nesmysl, ale každé ženě sluší něco jiného. Takže je to velmi individuální. Někomu například bílá košile s džínsy opravdu nesluší. Proto je důležité si nají vlastní styl a řídit se heslem méně je více. A rozhodně nešetřit na materiálech. Určitě je dobré mít dostatek bílých triček a černé kalhoty dle typu postavy. Trendům moc nepodléhám a oblékám se x let již velmi podobně.


 
Na líčení používáš i věci z PURE. Co jsou tvé tři best of?
Miluji kombinovat WHAMISA LotionWHAMISA BB krémem. Což v podstatě není klasické BB, ale spíše make-up. Smíchám oba produkty na ruce a pak je společně nanesu na obličej. Tato kombinace dělá krásný look, který vypadá přirozeně, svěže a nestahuje pleť. Moje nejzamilovanější rtěnka je od GEODERMU odstín MALAGA. A dvě tvářenky FRAIS MONDE odstín 13, které ráda dohromady kombinuji.

Lednové kurzy líčení s Natálii Host najdete zde.
 
Natálie Host ve zkratce:
 
Kromě studia angličtiny na Karlově universitě, vystudovala baletní školu a může být (kdyby chtěla) baletní pedagog. Balet je její vášní, ale nemá na něj čas, protože kontinuálně již od 17 let líčí a vzdělává se v této oblasti. Kromě make upu se věnuje i stylingu. Za svou více než 20letou kariéru spolupracovala s magazíny jako je Žena a život, ONA Dnes, Heroine, Amazing magazín, Marianne, Elle a mnoho dalších. Kromě celebrit líčí i osobnosti ze světa sportu, vědy i kultury. Můžete se s ní dohodnout na osobním stylingu, či líčení na jakoukoliv akci. Z posledních zajímavých příležitostí je skvělé zmínit spolupráci s první dámou, kterou líčí na veřejné akce. Její práci můžete vidět například v prosincovém vydání časopisu VOGUE, kde je rozhovor i s paní Evou Pavlovou. Více se o Natálce dozvíte z jejího instagramu.