Přírodní (bio) opalovací krémy: charakteristika a výhody

Přírodní (bio) opalovací krémy: charakteristika a výhody

17.08.2023 | Sdílet na FB
Přírodní, často označované také jako bio nebo organické, opalovací krémy jsou kosmetické výrobky, které jsou vyrobeny z přírodních a organických složek, a jsou navrženy tak, aby chránily pokožku před nežádoucími účinky slunečního záření. Na rozdíl od konvenčních opalovacích krémů, které mohou obsahovat chemické filtry a jiné umělé látky, přírodní opalovací krémy se spoléhají na látky pocházející z přírody, jako jsou minerální filtry (oxid zinečnatý a oxid titaničitý), rostlinné extrakty, oleje a éterické oleje.

Výhody přírodních a bio opalovacích krémů

1. Bezpečnost a šetrnost k pokožce

Přírodní opalovací krémy jsou šetrnější k pokožce, a to zejména u lidí s citlivou pletí. Díky tomu, že se přírodní opalovací krémy spoléhají na přírodní filtry, které se do pokožky nevstřebávají. 

2. Ekologické hledisko

Přírodní opalovací krémy respektují ekologické principy a neobsahují nežádoucí látky, které mohou být nepříznivé pro životní prostředí. Značky, které se specializují na bio opalovací krémy, se snaží minimalizovat svůj dopad na planetu a nabídnout ekologicky šetrné alternativy k chemickým produktům.

3. Ochrana proti  slunečnímu záření

Přírodní opalovací krémy poskytují účinnou ochranu proti slunečnímu záření. Minerální filtry jako je oxid zinečnatý a oxid titaničitý fungují tak, že odrážejí sluneční paprsky pryč od pokožky, což zabraňuje pronikání  UV záření a minimalizuje riziko slunečních popálenin.

4. Hydratace a péče o pokožku

Přírodní opalovací krémy často obsahují navíc i hydratační a vyživující složky, jako jsou oleje a rostlinné extrakty, které poskytují dodatečnou péči o pokožku. Tyto složky pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a chráněnou před vysušením a ztrátou elasticity.

5. Vhodné pro celou rodinu

Díky své šetrnosti a bezpečnosti jsou přírodní opalovací krémy vhodné pro celou rodinu, včetně dětí a lidí s citlivou pletí. Rodiny, které preferují přírodní a organické produkty, nacházejí v bio opalovacích krémech skvělou alternativu pro ochranu své pokožky během letních měsíců.

6. Prevence stárnutí pokožky

Díky antioxidantům a hydratačním složkám mohou přírodní opalovací krémy pomáhat v boji proti volným radikálům, což vede k zpomalení stárnutí pokožky způsobenému nadměrnému se vystavování slunci.

Přírodní (bio) opalovací krémy nabízejí mnoho výhod pro lidské zdraví a životní prostředí. Jsou šetrné k pokožce, poskytují účinnou ochranu proti slunečnímu záření a zároveň respektují ekologické hledisko. Díky svým přírodním složkám a hydratačním účinkům jsou ideální volbou pro celou rodinu, která hledá efektivní a bezpečné opalování během letních měsíců.

TIP: O tom, jak se účinně chránit před  UV zářením s přírodními opalovacími krémy a BB krémy, se dočtete zde.