Opalování ano, spálení ne: jak ochránit a regenerovat pokožku v létě

Opalování ano, spálení ne: jak ochránit a regenerovat pokožku v létě

09.06.2023 | Sdílet na FB
Léto se blíží a s ním i stále častější vystavování se sluníčku. Povíme vám pár tipů, jak se opalovat bezpečně a jak správně pečovat o svou pokožku i po slunění.

Lidé totiž často zanedbávají péči během opalování i následnou péči. A snad ještě častěji podceňují potřebu každodenní ochrany před slunečním zářením. Protože sluneční paprsky urychlují stárnutí a ohrožují pleť vznikem hyperpigmentací, je třeba zvláště na dovolené o pleť více pečovat. Poradíme vám, jak se chránit před slunečními paprsky, ale i jak dále opečovat o pokožku vystavovanou slunci.

Opalovací krémy

Vybírejte vždy takové opalovací krémy, které neobsahují syntetické UV filtry. Přírodní UV filtry fungují jinak: zůstávají na povrchu kůže, kde vytvářejí bariéru před sluncem. Paprsky tak neprostupují dál, ale jsou naopak odráženy. Přírodní opalovací krémy nezatěžují lidské tělo, nevstupují do krevního řečiště a neovlivňují hladinu hormonů, jako je tomu bohužel u většiny syntetických UV filtrů. Kromě toho přírodní krémy šetří životní prostředí, neznečišťují vodní toky a oceány. Častým nešvarem minerálních filtrů ovšem je, že často zanechávají neestetický bílý film na kůži. To se vám u našeho výběru od značek WHAMISACHOBS opalovacích krémů rozhodně nestane. Tyto produkty obsahují ochranu před UVA (označení PA) a UVB zářením (označení SPF).

WHAMISA BIO Krém na opalování je vyroben z přirozeně se vyskytujícího oxidu zinečnatého, protože ten je nejbezpečnější a nejúčinnější UV ochranou vůbec. Nejen že se skvěle roztírá, ale navíc pokožku zjemňuje, hydratuje a vyživuje. Zkratka SPF 50 znamená až 500 minut bezpečného pobytu na slunci. Zkratka PA++++ označuje nejvyšší možnou ochrana před UVA paprsky. Na podobném principu fungují také opalovací krémy na obličej v praktické formě pudřenky. K dostání je ve dvou formách podle typu pleti.

NOVINKA: Dětský opalovací krém od značky CHOBS je variantou opalovacího krému pro děti. Krém na opalování obsahuje UV ochranu SPF 30/ PA+++. Dětská pokožka díky němu zůstane chráněná a zachová si svou jemnost.

Bonusový TIP: Ještě před samotnou aplikací opalovacího krému vyzkoušejte naši novinku SENSO NATURALE Tuhý tělový sluneční aktivátor. Tuhý olej neobsahuje žádné UV filtry, nelze jej tedy použít místo opalovacího krému, skvěle ale funguje jako jeho doplněk. Stačí jej nanést před opalováním a před nanesením samotného ochranného opalovacího krému. Tuhý olej vaši pokožku krásně připraví na nápor slunečních paprsků. Díky tuhému oleji SENSO NATURALE je opálení rovnoměrné a šťavnaté.

Make-up s UV faktorem

WHAMISA BIO BB krém je doslova multifunkční makeup. Je naprosto krycí, snadno se nanáší, neucpává póry, pleť hydratuje, má anti-aging vlastnosti a navíc chrání před UVA i UVB zářením. Po aplikaci je pleť svěží, zářivá a působí naprosto přirozeně. BB krém byste měli doplnit do své každodenní rutiny právě kvůli ochranným faktorům. Sluneční paprsky vás totiž mohou ohrozit i když se zrovna cíleně neopalujete. Při procházkách během dne, ale i v autě, doma či v kanceláři. Je to jeden ze základních kamenů boje proti hyperpigmentaci.

Péče po opalování

Nepodceňujte ani péči po slunění. Naše kožní bariéra totiž dostala zabrat, pokožka je často dehydratovaná a nutně potřebuje doplnit výživu. Proto pro vás máme také pár tipů na péči po opalování.

O tělo se skvěle postará Výživný tuhý olej po opalování od SENSO NATURALE. Koncentrovaný olej dokonale vyživuje a hydratuje pokožku, pomáhá proces obnovy kožní bariéry. Přitom olej nezanechává mastný film na těle a nádherně voní po eukalyptu, levanduli a pelargonii.

Plátýnková maska CHOBS s aloe vera je první volbou na pleť po opalování. Obsahuje spoustu antioxidantů, proto reparuje pleť po dávce slunečního záření. Aloe vera je známá svými hydratačními a regeneračními vlastnostmi, a proto ji najdeme v celé řadě reparačních produktů určených po opalování.

Skvělou hloubkovou hydrovýživu poskytne také WHAMISA BIO Deep rich Fofrmaska, která taktéž obsahuje výtažek z aloe. Kromě toho obsahuje adenosin, molekulu, o které je známo, že zmizíkuje vrásky. Sluncem testovanou pokožku tak bohatě hydratuje a dodá jí potřebné osvěžení.

Co dál skvěle funguje? Samozřejmě nesmíme zapomenout na důkladně očištění pleti od nánosů opalovacího krému či BB krému, správnou hydrataci třeba ve formě Tonika Deep Richopunciové sérum. Bojovníkem proti hyperpigmentaci jsou také produkty z hruškové řady Whamisy.

Všechny produkty, které při pravidelném používání výrazně snižují hyperpigmentaci, najdete tady. Více se o pigmentových skvrnách a opalování dozvíte v našem podcastu.