Rozdíl mezi hydrogelovou a plátýnkovou maskou

Rozdíl mezi hydrogelovou a plátýnkovou maskou

22.08.2023 | Sdílet na FB
Hydrogelová maska a plátýnková maska jsou dva různé typy obličejových masek používaných v kosmetických procedurách. Liší se ale v materiálu a vlastnostech.

Co je to hydrogelová maska?

Materiál: Hydrogelová maska je vyrobena z hydrogelu, který je schopen udržovat velké množství vlhkosti. Hydrogel je složený z vody a kolagenu nebo jiných hydratačních látek.

Textura: Hydrogelová maska má gelovou a pružnou texturu. Její povrch je hladký a dobře přilne k obličeji.

Účinek: Tento typ masky má schopnost hloubkově hydratovat pokožku. Hydrogelová maska dodává pokožce intenzivní vlhkost a chladící pocit, což je prospěšné zejména pro suchou a dehydratovanou pokožku.

Aplikace: Hydrogelové masky jsou obvykle baleny ve dvou oddělených částech (pro horní a dolní část obličeje) a aplikují se na čistou pokožku. Jejich gelová textura umožňuje, aby se maska dobře přizpůsobila tvaru obličeje.

Vyberte si hydrogelovou masku:

Co je to plátýnková maska?

Materiál: Plátýnková maska je vyrobena z tenkého a pružného materiálu jako je bavlna, vlákno z bambusu nebo hedvábí. Tento materiál dobře nasákne sérum nebo esenciální oleje.

Textura: Plátýnková maska má lehkou a tenkou strukturu. Je méně pružná než hydrogelová maska.

Účinek: Plátýnková maska je známá pro svou schopnost udržet a přenést velké množství séra nebo esenciálních olejů na pokožku. Díky tomu má hydratační a vyživující účinky.

Aplikace: Plátýnkové masky jsou jednoduché na aplikaci, protože jsou již nasyceny sérem nebo esenciálními oleji. Stačí je aplikovat na obličej a nechat působit po určitou dobu.

Vyberte si platýnkovou masku:

Závěrem lze říci, že obě masky mají hydratační účinky, ale liší se v použitém materiálu. Hydrogelová maska má gelovou texturu, zatímco plátýnková maska je vyrobena z tenkého materiálu. Každý typ masky má své vlastní výhody a volba závisí na individuálních preferencích a potřebách pokožky.