Glukomannan: Objevte top 4 výhody glukomannanu

Glukomannan: Objevte top 4 výhody glukomannanu

29.08.2024 | Sdílet na FB
Glukomannan, vláknina získávaná z kořene rostliny konjac, nabízí řadu benefitů, které si získaly pozornost po celém světě, především kvůli schopnosti přispět k redukci hmotnosti. Pojďme se podívat na čtyři hlavní výhody glukomannanu.

1. Podpora pocitu sytosti

Glukomannan je přírodní látka, která je v rámci Evropské unie známá pro svou schopnost absorpce vody. Když se dostane do žaludku, jeho objem se zvětší a vytvoří gelovou hmotu, která navozuje pocit sytosti. Konzumace glukomannanu spolu s vyváženou stravou a pravidelným pohybem může pomoci udržet kontrolu nad příjmem kalorií.

2. Podpora zdravého trávení

Glukomannan je bohatý na rozpustnou vlákninu, která může přispět ke zdravému trávení. Jako zdroj vlákniny pomáhá regulovat střevní pohyby a podporuje zdravou střevní mikroflóru, což může být prospěšné pro celkové zdraví střev.

3. Udržování stabilní hladiny cukru v krvi

Glukomannan může díky svým vlastnostem zpomalit trávení a vstřebávání živin, což může napomáhat k udržení stabilní hladiny cukru v krvi po jídle. Je důležité vždy konzultovat užívání glukomannanu s lékařem, zejména pokud máte zdravotní obtíže nebo užíváte léky.

4. Podpora normální hladiny cholesterolu

Vláknina obsažená v glukomannanu může podpořit zdravou hladinu cholesterolu v krvi. Konzumace potravin bohatých na vlákninu, jako je glukomannan, může být součástí zdravého životního stylu, který přispívá k udržování normální hladiny cholesterolu.

Jak začlenit glukomannan do své každodenní rutiny?

Glukomannan je klíčovou složkou výživového doplňku SLIMM ALL-IN-ONE. Tento doplněk stravy je navržen tak, aby podpořil Vaši snahu o dosažení a udržení zdravé váhy. Doporučuje se užívat SLIMM třikrát denně, 30 minut před jídlem, s dostatečným množstvím vody. Kromě glukomannanu obsahuje další klíčové složky, jako je například synefrin. Synefrin je alkaloid, přirozeně se vyskytující u některých citrusů. V našem případě se jedná o hořký pomeranč. Má silný termogenní účinek, což znamená, že pomáhá zvyšovat tělesnou teplotu. Zároveň pomáhá stimulovat metabolismus.

Vždy se řiďte doporučeními na etiketě a konzultujte užívání s odborníkem na výživu nebo lékařem.